Miliardarul Elon Musk este aşteptat să viziteze Israelul săptămâna viitoare, urmând să se întâlnească cu preşedintele Isaac Herzog şi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, scrie publicaţia The Jerusalem Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarul Tesla şi X, Elon Musk, este de aşteptat să viziteze Israelul săptămâna viitoare, timp în care va vizita oraşele din apropierea graniţei cu Gaza, care au fost atacate de Hamas pe 7 octombrie, a informat N12.

Potrivit publicaţiei, Musk se va întâlni cu preşedintele Isaac Herzog şi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Vizita vine în timp ce Musk continuă să fie criticat pentru eşecurile în combaterea antisemitismului pe platforma sa X (fostă Twitter), pentru distribuirea de conţinut al unor conturi antisemite şi pentru că a atacat şi chiar a dat în judecată autorităţile care îi critică pentru gestionarea antisemitismului şi a altor discursuri instigatoare la ură, pe platforma X.

La începutul acestei săptămâni, Musk a anunţat că X va dona toate veniturile din publicitate şi abonamente „asociate cu războiul din Gaza” spitalelor din Israel şi Crucii Roşii/Semiluna din Gaza.

Luna trecută, Musk a mai spus că doreşte să furnizeze Fâşiei Gaza o acoperire de internet prin satelit Starlink, stârnind indignarea oficialilor israelieni, inclusiv a ministrului Comunicaţiilor Shlomo Karhi, care a avertizat că Israelul va lupta împotriva unei astfel de acţiuni.

Musk a subliniat că, dacă accesul Starlink este asigurat în Gaza, compania ar lua „măsuri extraordinare” pentru a confirma că acesta este utilizat în scopuri pur umanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.