Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica a fost amendată de Consiliul Concurenţei cu 10,02 milioane lei, în urma unei investigaţii pe piaţa producerii şi comercializării contoarelor de energie electrică şi a echipamentelor conexe, însă anunţă că va contesta sancţiunea în justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Electromagnetica a luat act de minuta Consiliul Concurenţei din data de 20 decembrie 2017, dosar nr 10/2017, prin care acesta decide sancţionarea companiei cu suma de 10.024.824 lei reprezentând 4,23% din cifra de afaceri a anului 2016 pentru o presupusă încălcare a art 5 alin 1 din Legea Concurenţei şi a art 101 alin 1 din TFUE”, arată un comunicat transmis vineri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

 Investigaţia a fost declanşată prin Ordinul nr 577/23.09.2015 pe piaţa producerii şi comercializării contoarelor de energie electrică şi a echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei şi pe piaţa prestării serviciilor eferente măsurării energiei electrice, spun oficialii Electromagnetica.

”Anunţăm pe această cale acţionarii că, la data la care Electromagnetica va primi comunicarea Deciziei Consiliului Concurenţei motivată, vom contesta în justiţie decizia de sancţionare”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, la începutul lui 2016, compania a mai fost sancţionată de Concureţă cu 9,02 milioane lei pentru o presupusă încălcare a legislaţiei concurenţei pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică.

Consiliul Concurenţei a anunţat în ianuarie 2016 că a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 165,8 milione lei (37 milioane euro) Hidroelectrica şi zece parteneri contractuali ai companiei, în principal comercianţi de energie, pentru încheierea de înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de electricitate, prin contractele preferenţiale pe termen lung atribuite "băieţilor deştepţi" din domeniu.

Această investigaţie fusese declanşată în anul 2012, din oficiu, indiciile fiind identificate în cadrul anchetei sectoriale pe piaţa energiei electrice. 

Electromagnetica este listată la BVB cu simbolul ELMA şi are o capitalizare de 101,4 milioane lei.

Compania a realizat în primele nouă luni ale anului trecut venituri totale de 149,3 milioane lei şi a raportat pierderi de 6,8 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.