Electrica Furnizare, din grupul Electrica, a finalizat achiziţia unui parc fotovoltaic în judeţul Giurgiu de la Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare, cu o capacitate instalata de 7,5 MW, tranzacţie de câteva milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că Electrica Furnizare, parte din grupul Electrica, a finalizat achiziţia de la Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare a parcului fotovoltaic Stăneşti, judeţul Giurgiu, cu o capacitate instalată de 7,5 MW (capacitate de funcţionare limitată la 6,8 MW), deţinut de societatea Long Bridge Milenium", a transmis compania.

Preţul de achiziţie al părţilor sociale este de 1.617.940 euro, preţ care poate suferi ajustări în conformitate cu prevederile contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare de la momentul închiderii balanţei de verificare de la data de 31 august 2020.

"Pe lângă alte elemente ale tranzacţiei, menţionăm şi faptul că Electrica Furnizare a preluat împrumuturile foştilor asociaţi ai Long Bridge Milenium acordate societăţii achiziţionate în valoare totală de 3.817.749 euro. Tranzacţia este un prim pas pentru atingere a obiectivul urmărit de dezvoltare pe verticală  grupului Electrica prin intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică, în special din surse regenerabile, prin achiziţia unor parcuri eoliene şi/sau fotovoltaice", menţionează compania.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu  organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.