Joint venture-ul dintre EDP Renewables şi Engie a încheiat un parteneriat cu Canada Pension Plan Investment Board pentru a dezvolta un proiect plutitor offshore în largul coastei centrale a Californiei. În momentul în care va fi complet construită şi operaţională, zona închiriată de Golden State Wind, va putea produce aproximativ 2 GW de energie eoliană offhsore pentru a alimenta echivalentul a 90.000 de case.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ocean Winds (OW) şi Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), prin participaţia lor mixtă 50-50 la joint venture-ul offshore eolian Golden State Wind, au primit spre închiriere 32.500 de hectare de la U.S. Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) în zona Morro Bay, în largul coastei centrale a Californiei”, anunţă companiile.

Suprafaţa de închiriat primită este una dintre cele cinci locaţii din largul coastei Californiei care a făcut obiectul unei licitaţii organizate de Biroul de Management al Energiei Oceanice (BOEM) din SUA. Această licitaţie este deosebit de importantă deoarece este prima vânzare de producţie eoliană offshore plutitoare din ţară şi prima vânzare de energie eoliană offshore de orice fel, pe Coasta de Vest.

OW dezvoltă deja în jur de 4 GW de proiecte offshore în nord-estul SUA, Mayflower Wind în largul coastei New England şi Bluepoint Wind în largul coastelor New York şi New Jersey. Cel mai recent proiect este în dezvoltare în zona închiriată a mării, adjudecată în timpul licitaţiei din New York Bight la începutul acestui an.

”În calitate de pionier în domeniul eolian plutitor offshore şi ferm convins de posibilitatea de a produce o capacitate mare de energie curată şi de a crea oportunităţi locale în întreaga lume. Suntem foarte mândri că am primit un nou proiect, urmare a acestei prime licitaţii de eoliene plutitoare  offshore din SUA. Ne angajăm să aducem ţara şi California mai aproape de îndeplinirea obiectivelor de energie curată, construind în acelaşi timp o nouă industrie internă, creând locuri de muncă şi stimulând economia locală”, spune Bautista Rodriguez, CEO al Ocean Winds.

Ocean Winds are o experienţă de peste 10 ani în domeniul eolian plutitor offshore, în special prin dezvoltarea şi operarea Windfloat Atlantic, primul parc eolian plutitor offshore complet operaţional în regim comercial din lume. OW are un portofoliu mare de proiecte plutitoare în Europa şi Coreea de Sud şi este ideal poziţionat pentru a aduce această tehnologie în Golden State.

În momentul în care va fi complet construită şi operaţională, zona închiriată de  Golden State Wind, va putea produce aproximativ 2 GW de energie eoliană offhsore pentru a alimenta echivalentul a 90.000 de case. Aceasta va aduce SUA şi Canada mai aproape pentru a atinge obiectivele lor de producţie de energie curată de 15 GW din energie eoliană plutitoare până în 2035, în SUA şi 5 GW până în 2030, în California – construirea unei noi industrii interne, crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea economiei locale.

Golden State Wind, ca parte a ofertei câştigătoare dintre OW şi CPP Investments, se angajează să investească în dezvoltarea forţei de muncă şi iniţiativele lanţului de aprovizionare şi se angajează să lucreze îndeaproape alături de colaboratori locali interesaţi pentru a maximiza beneficiile pentru California, pentru industria eoliană offshore, în curs de dezvoltare. 

EDP Renewables (Euronext: EDPR) este al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume, cu o prezenţă în 28 de pieţe din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia. Cu sediul central în Madrid, Spania şi cu birouri regionale în Houston,  São Paulo şi Singapore, EDPR are un puternic portofoliu de dezvoltare, active de primă clasă şi capacitate operaţională de lider de piaţă în domeniul energiei regenerabile. Acestea includ  eoliene onshore, câmpuri fotovoltaice, eoliene offshore (prin cei 50/50 JV – OW) şi tehnologii complementare ce folosesc energie regenerabilă, ca baterii de stocare a energiei şi hidrogen verde.

EDPR este o companie din  grupul EDP (Euronext: EDP), lider în tranziţia energetică cu un focus pe decarbonizare.

Ocean Winds (OW) este o companie internaţională dedicată energiei eoliene offshore şi creată ca o societate mixtă 50-50, deţinută de EDP Renewables şi Engie. OW dezvoltă, finanţează, construieşte şi operează proiecte de parcuri eoliene offshore în întreaga lume.

Când EDP şi ENGIE şi-au combinat activele eoliene offshore şi viitoarele proiecte pentru a crea OW în 2019, compania avea un total de 1,5 GW în construcţie şi 4,0 GW în dezvoltare; OW s-a adăugat rapid la acel portofoliu şi se află acum pe o traiectorie pentru a atinge obiectivul pentru 2025 de 5 până la 7 GW de proiecte în exploatare sau în construcţie şi 5 până la 10 GW în curs de dezvoltare avansată. În 2022, capacitatea brută eoliană offshore a OW care este deja în funcţiune, contractată sau cu drepturi de conectare la reţea acordate, ajunge la 16,6 GW.

OW, cu sediul central în Madrid, este prezent în prezent în 8 ţări şi vizează în principal pieţe din Europa, Statele Unite, anumite părţi ale Asiei şi Brazilia.

Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments™) este o organizaţie profesională de gestionare a investiţiilor care administrează fondul în interesul celor 21 de milioane de contribuabili şi beneficiari ai Planului de pensii din Canada. Pentru a construi portofolii diversificate de active, se fac investiţii în întreaga lume în acţiuni publice, acţiuni private, imobiliare, infrastructură şi venit fix. Cu sediul central în Toronto, cu birouri în Hong Kong, Londra, Luxemburg, Mumbai, New York City, San Francisco, São Paulo şi Sydney, CPP Investments este guvernată şi gestionată independent de Planul de pensii al Canadei şi la distanţă de guverne. La 30 septembrie 2022, Fondul totaliza 529 miliarde dolari.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.