E.ON Energie România a construit o centrală fotovoltaică de 1,1 MW pentru Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România, investiţie de aproape 1,6 milioane de euro care asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrala va produce 1.460 MWh de energie electrică pe an. Emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu circa 367 tone pe an. Sistemul va fi suplimentat anul acesta cu încă 230 kWp

”E.ON Energie România şi Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România, au finalizat recent construcţia unei centrale fotovoltaice de aproape 1,6 milioane de euro, investiţie care asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov. Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperişul halei de producţie, al depozitelor şi pe sol”, anunţă compania.

Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design şi o reducere a emisiilor de CO2 cu circa 367 de tone în fiecare an.

„E.ON construieşte parteneriate pe termen lung pentru a sprijini clienţii B2B în drumul lor spre independenţă energetică şi sustenabilitate. Mergem mai departe alături de Transparent Design în acest an prin dezvoltarea proiectului cu încă 230 kWp, ceea ce le va asigura în final 30% din energia necesară”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

Extinderea proiectului cu încă 230 kW, în acest an, implică instalarea a încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de circa 284 kWp, printr-o nouă investiţie de 255.000 de euro. Contribuţia la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la aproximativ 405 tone pe an.

„Suntem un consumator mare de energie datorită tehnologiei folosite la securizarea sticlei, iar creşterea preţului la energie are un impact major asupra costurilor noastre de producţie. Parteneriatul cu E.ON a reprezentat o măsură cheie şi firească în gestionarea afacerii noastre. Energia verde este un factor important ce va genera avantaje concurenţiale în timp pentru compania noastră”, a declarat Alina Nechifor, director general Transparent Design.   

E.ON a asigurat pentru Transparent Design întreg proiectul de investiţie pentru eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată până la implementare şi finanţare pe 10 ani, fiind asigurate şi serviciile post-instalare. De asemenea, E.ON va asigura şi mentenanţa întregului sistem fotovoltaic, printr-un contract de mentenanţă full service.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde în prezent peste 150 de proiecte finalizate, în valoare totală de 28,5 milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 36 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 de tone în fiecare an.

Transparent Design este o companie privată de familie şi are ca obiect principal de activitate procesarea sticlei plane şi execuţia de sticlă securizată şi laminată de calitate destinată în principal amenajărilor interioare şi exterioare. Datorită investiţiilor realizate de companie în ultimii doi ani – peste 5 milioane euro, din punct de vedere al tehnologiei şi capacităţii sale de producţie (circa 1.300 mp sticlă securizată/zi), Transparent Design este cel mai mare procesator de sticlă groasă şi securizată din România. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 6,8 milioan euro, înregistrând o creştere de 25% faţă de 2020, iar în 2022 compania estimează o cifră de afaceri record de peste 10 milioane euro.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.