Deputaţii neafiliaţi, Ionel Dancă şi Antonel Tănase au iniţiat un proiect de lege care elimină contribuţiile de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii şi supraimpozitarea contractelor part-time.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Alături de colegul meu Antonel Tănase, am iniţiat un proiect de lege, cu susţinerea colegilor parlamentari din Forţa Dreptei, pentru anularea majorărilor de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD - PNL în anul 2022. Forţa Dreptei este singurul partid liberal din Parlamentul României care apără în continuare iniţiativa privată, economia privată şi pe cei care mişcă lucrurile înainte şi fac posibilă dezvoltarea României. De aceea, credem că este absolut necesar ca toate majorările de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD - PNL în anul 2022 să fie anulate. Prin proiectul de lege iniţiat de parlamentarii Forţa Dreptei propunem revenirea la impozitul pe dividende de la 8% la 5%”, a explicat Ionel Dancă, marţi la Parlament.
 
Deputatul a mai precizat că o modificare pe care o prevede propunerea legislativă vizează eliminarea contribuţiilor de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii.
 
„Este o aberaţie să se impună contribuţii sociale de sănătate pe dividende, pe capital, ca şi cum dividendele ar merge la spital. Este o măsură aberantă introdusă de PSD şi pe care, de această dată, Guvernul PSD - PNL a reintrodus-o prin Ordonanţa 16 de anul trecut. Propunem eliminarea acelei aberaţii de supraimpozitare a contractelor part-time. Nicăieri în lume un angajat care munceşte 2 ore, 4 ore nu este obligat să plătească impozite şi contribuţii sociale la nivelul de 8 ore, adică mai mult decât a prestat. Propunem prin acest proiect anularea majorărilor de taxe locale pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, pentru că PSD şi PNL în primul rând a majorat salariile primarilor şi aleşilor locali, după care a majorat taxele locale pentru a face rost de bani pentru plata acestor salarii majorate pentru aleşii locali”, a completat Dancă.
 
Toto marţi, senatorul PNL Florin Cîţu a anunţat că depus în Parlament un proiect de lege pentru reducerea impozitului pe dividende de la 8% la 5% şi a pragului de plată a contribuţiei de sănătate de la 24 de salarii minime la 12 salarii minime, în cazul veniturilor din chirii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.