O companie înregistrată într-un offshore, care plăteşte mai puţine taxe statului român sau nu plăteşte deloc, distorisionează mediul concurenţial de pe piaţă întrucât îşi permite să ofere produsele sau serviciile la preţuri mult mai mici, astfel că nu ar trebui să existe, din această perspectivă, a declarat duminică ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Aceste companii duc la deteriorarea mediului concurenţial. Practic, o companie care are un sediu într-un offshore, pentru ca plăteşte mai puţine taxe sau nu plăteşte deloc, îşi permite să vină cu preţuri mai mici pe piaţă, asta presupunând că foloseşte maniera cinstită”, a afirmat Dragu într-o emisiune la Digi24, fiind întrebată dacă ar fi de acord cu interzicerea offshore-urilor.

Discuţia a avut loc în contextul scandalului din sănătate în care este implicată firma Hexi Pharma.

Ea a admis că aceasta este o manieră în care este afectat principiul de concurenţă pe piaţă, iar din această perspectivă, offshore-urile nu ar trebui să existe şi să distorsioneze piaţa.

Pe de altă parte, ministrul a subliniat că trebuie înţeleasă măsura în care tranzacţiile interne şi externe sunt susceptibile de evaziune fiscală.

Totodată, a atras atenţia că pentru un offshore dintr-un stat membru al Uniunii Europene trebuie armonizată legislaţia europeană, astfel că cea naţională nu poate să contravină.

Dragu a menţionat că, în urma scandalului Panama Papers, au fost discuţii la nivel european pentru a se implementa măsuri de schimb de date privind firmele înregistrate în offshore-uri şi tranzacţiile derulate de acestea.

Ministrul a adăugat că, deşi înfiinţarea acestor companii este legală, autorităţile fiscale urmăresc potenţiale tranzacţii fictive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.