Doraly Expo Market, parc comercial angros situat în Afumaţi, judeţ Ilfov, cunoscut de aproape 30 de ani ca unul dintre primele parcuri comerciale angro din Romania, investeşte 2,1 milioane euro în soluţii de eficienţă energetică, prin instalarea de centrale fotovoltaice, a unor staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi înlocuirea cu LED-uri a tuturor corpurilor de iluminat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doraly Expo Market, situat în Afumaţi, judeţ Ilfov, unul dintre primele parcuri comerciale angro din Romania, implementează normele ESG (Mediu, Social & Guvernanţă) prin instalarea de centrale fotovoltaice, a unor staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi înlocuirea cu LED-uri a tuturor corpurilor de iluminat. Prin investiţii în valoare de 2,1 milioane euro Doraly diminuează amprenta de carbon, reduce dependenţa de sursele de energie convenţionale şi îmbunatăţeşte performanţele companiei prin reducerea semnificativă a costurilor cu energia pentru consumul parcului comercial”, anunţă compania.

Panourile fotovoltaice vor produce anual circa 2.700 MWh de energie verde, reprezentând aproximativ 50% din energia consumată.

S-au înlocuit corpurile de iluminat tradiţionale cu LED-uri, pentru întreaga suprafaţă, o decizie ecologică, ce reduce costurile de întreţinere, dar şi consumul de energie cu 75%, aducând beneficii şi clienţilor, printr-o iluminare mai bună, mai strălucitoare şi un mediu de lucru mai plăcut.

Instalarea staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice ajută la crearea unui mediu înconjurător sustenabil, facilitează accesul la încărcarea vehiculelor electrice în cadrul parcului comercial, contribuind la sporirea popularităţii şi accesibilităţii acestora, precizează compania.

Doraly elimină 800 de tone de CO2/an prin investiţiile făcute şi îşi propune să continue să investească în soluţii de reducere a consumurilor, dar şi în producţia de energie verde pentru reducerea aproape de zero a amprentei de carbon.

Înfiinţat în 1993, Doraly Expo Market a fost primul parc comercial angro specializat în produse alimentare şi non-alimentare din România. Dezvoltat pe o suprafaţă de teren de 280.000 de metri pătraţi, pe ambele părţi ale Şos. Bucureşti - Urziceni, în Afumaţi, jud. Ilfov, Doraly dispune de 36 de pavilioane, cu o suprafaţă totală închiriabilă de circa 100.000 mp şi aproximativ 4.000 de locuri de parcare, inclusiv subteran. Parcul comercial găzduieşte peste 400 de producători, importatori şi distribuitori şi peste 550.000 de produse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.