Preşedintele american Donald Trump a cerut vineri ByteDance să renunţe la operaţiunile din Statele Unite ale aplicaţiei de socializare video TikTok în termen de 90 de zile, aceasta fiind o nouă acţiune de presiune asupra companiei chineze, din cauza îngrijorărilor legate de gestionarea datelor personale ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există dovezi incredibile care mă fac să cred că ByteDance ar putea avea activităţi care pun în pericol securitatea naţională a Statelor Unite”, a afirmat Trump într-un ordin.

Acest ordin se adaugă unui decret emis săptămâna trecută, care interzice anumite tranzacţii cu TikTok, dacă ByteDance nu va vinde divizia în termen de 45 de zile.

ByteDance discută deja vânzarea operaţiunilor TikTok din America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă către grupul american Microsoft.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.