Magistraţii italieni au plasat divizia din Italia a Uber Technologies sub administrare specială, în cadrul unei investigaţii referitoare la posibila exploatare a curierilor care livrează mâncare, au declarat trei persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uber Italia afirmă că a pus platforma Uber Eats la dispoziţia restaurantelor şi curierilor cu respectarea în totalitate a legilor şi că a condamnat orice formă de intermediere ilegală.

”Participăm activ la dezbaterea legată de reglementările despre care considerăm că vor oferi sectorului de livrare a mâncării securitatea legislativă pentru a prospera în italia”, a arătat Uber Italia într-un comunicat trimis pe email.

Sursele au spus că magistraţii analizează un caz referitor la aproximativ 1.000 de curieri care ar fi fost plătiţi cu 3 euro pe oră pentru a livra mâncare.

Potrivit surselor, Uber Eats ar fi plătit sume mult mai mari unor două companii de recrutare care s-au ocupat de gestionarea curierilor, majoritatea lor recrutaţi de centrele de primire a migranţilor.

Una dintre companii şi patru persoane sunt investigate la rândul lor, au arătat sursele.

Uber Italia îşi poate continua operaţiunile sub administrare specială.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.