Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat duminică că planurile de a limita preţul exporturilor de gaze ruseşti ar duce la oprirea livrărilor, reluând o ameninţare similară a preşedintelui Vladimir Putin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conflictul din Ucraina i-a determinat pe clienţii din Uniunea Europeană să-şi reducă achiziţiile de energie rusească, în timp ce G7 şi UE încearcă să impună un plafon de preţ pentru petrolul şi gazele ruseşti.

”O astfel de decizie unilaterală este, desigur, o încălcare a contractelor existente, ceea ce ar duce la o întrerupere a livrărilor”, a spus Miller în comentariile difuzate la televiziunea de stat.

Preşedintele Vladimir Putin a ameninţat luna trecută că va întrerupe aprovizionarea cu energie dacă ar fi impuse limite de preţ, avertizând Occidentul că va fi ”îngheţat” ca o coadă de lup, dintr-un faimos basm rusesc.

Reducerea livrărilor din Rusia, al doilea cel mai mare exportator de petrol din lume după Arabia Saudită şi cel mai mare exportator de gaze naturale, ar afecta pieţele globale de energie, lăsând economia mondială să se confrunte cu preţuri şi mai mari la energie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.