Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a anunţat vineri că achiziţionează o clădire istorică în Bucureşti, lângă Ateneul Român, în vederea transformării acesteia într-o nouă dezvoltare de lux a companiei, valoarea tranzacţiei fiind de 4,9 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"One United Properties (BVB: ONE), unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, anunţă achiziţionarea unei clădiri istorice din Bucureşti, în vederea transformării acesteia într-o nouă dezvoltare de lux a companiei. Clădirea achiziţionată de One United Properties este situată în strada Georges Clemenceau nr. 2 din Bucureşti, lângă Ateneul Român şi va fi denumită One Athénée", anunţă compania.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 4,9 milioane euro, iar valoarea brută de dezvoltare este estimată la 21 milioane de euro.

„Ne bucurăm de încheierea acestei tranzacţii pentru o clădire cu o istorie aparte. În centrul oraşului Bucureşti există un număr important de clădiri istorice, abandonate şi care necesită îmbunătăţiri semnificative. Prin intermediul acestei dezvoltări vrem să readucem clădirii aprecierea de odinioară, adaptată noii realităţi. Obiectivele noastre pe termen lung au în vedere şi astfel de dezvoltări, deoarece vrem să ne aducem contribuţia la protejarea şi regenerarea patrimoniului cultural din centrul Bucureştiului”, a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties. 

Clădirea, clasificată ca monument istoric va fi complet renovată de One United Properties. După finalizarea procesului de restaurare, locaţia va găzdui un spaţiu comercial exclusivist la parter şi primul etaj. La etajele superioare vor fi amenajate zece apartamente de lux cu vedere spre Ateneul Român. One Athénée este prima dezvoltare a One United Properties care include renovarea unui monument istoric, având ca obiectiv protejarea şi regenerarea patrimoniului cultural din centrul capitalei.

One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte, este listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, cu simbolul ONE. Acţiunile companiei au fost listate pe BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO pe parcursul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru continuarea dezvoltărilor atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel de birouri. În primele şase luni ale anului 2021, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri record de 434 milioane, o creştere de 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020 şi un profit net de 147,5 milioane lei, o majorare cu 267%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.