Dezvoltatorul imobiliar Alezzi estimează o cifră de afaceri de peste 50 de milioane euro pentru 2024, în creştere cu 150% faţă de anul trecut. Anul trecut, Alezzi a avut un profit de circa 5,3 milioane euro. Valoarea totală a investiţiei companiei în proiectele imobiliare s-a ridicat la peste 100 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alezzi, dezvoltator imobiliar local din România, estimează o cifră de afaceri de peste 50 milioane de euro, în 2024, în creştere cu circa 150% faţă de 2023, când a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro. În acelaşi timp, compania se aşteaptă să încheie anul în curs cu un profit de 12 milioane de euro, mai mare decât anul trecut când a ajuns la 5 milioane euro”, anunţă compania.   

Valoarea totală a investiţiei Alezzi în proiectele sale imobiliare a depăşit 100 milioane de euro de la înfiinţare şi până în prezent.   

„Cererea pentru proiectele rezidenţiale din portofoliul Alezzi a rămas stabilă şi vedem deja o uşoară tendinţă de creştere. Continuăm să contribuim la dezvoltarea pieţei imobiliare din Constanţa cu noi proiecte de top care atrag în special investitori şi persoane fizice în căutarea de locuinţe de vacanţă. Rezultatele obţinute ne confirmă că strategia noastră de business este axată pe un sector cu potenţial de creştere şi adresat unei nişe de clienţi care îşi menţine apetitul pentru real estate, în ciuda contextului economic”, a declarat Dan Perifan, CEO-ul Alezzi.

În prezent, compania se concentrează pe dezvoltarea a două proiecte imobiliare majore în judeţul Constanţa. Complexul rezidenţial Alezzi Odyssey, construit pe o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, ce include circa 580 de apartamente, 2 restaurante, 3 spaţii comerciale şi aproximativ 500 de locuri de parcare şi care urmează să fie finalizat la jumătatea acestui an. Până în prezent, peste 50% din proiectul Alezzi Odyssey este deja precontractat.

În acelaşi timp, compania dezvoltă Alezzi Towers, un complex rezidenţial ce va cuprinde 284 de apartamente şi aproximativ 27.000 de metri pătraţi construiţi, iar potrivit companiei, proiectul va fi finalizat în 2025.

După finalizarea celor două proiecte, Alezzi are în vedere dezvoltarea unui nou complex rezidenţial în zona de nord a oraşului Constanţa, pe Bulevardul Tomis, unde deţine un teren. Lucrările pentru acesta sunt prevăzute să înceapă în a doua jumătate a lui 2025.

Totodată, Alezzi a achiziţionat un teren de la fondul de investiţii portughez Martifer, unde va dezvolta, de asemenea, un nou proiect imobiliar. Compania nu va menţine planurile anunţate iniţial de Martifer, care prevedeau construcţia a 7 turnuri înalte cu apartamente, aparthotel, hotel, spaţii comerciale şi peste 2900 de locuri de parcare. Alezzi va construi un proiect nou, de la zero, care va integra practici sustenabile şi soluţii ecologice inovatoare, urmărind obiectivele de eficienţă energetică şi de reducere a impactului asupra mediului înconjurător.

Terenul are plan urbanistic zonal valabil, ce permite dezvoltarea unui proiect amplu care să includă atât un complex rezidenţial, hotel , spaţii comerciale, horeca, dar şi birouri. Totuşi, Alezzi nu va începe lucrările într-un termen mediu, planurile pentru noul proiect urmând să fie anunţate public de către oficialii companiei ulterior.

„Piaţa imobiliară din Constanţa atrage clienţi din toată ţara, iar în ultimul an am văzut şi societăţi care au decis să investească în proiectele Alezzi. În ultimul an, în jur de 10% dintre clienţii noştri au fost fonduri de investiţie, care ştiu că proiectele imobiliare sunt o investiţie sigură în perioadele de criză. Suntem determinaţi să continuăm lansarea de noi proiecte pe piaţa locală şi urmărim permanent noi oportunităţi de dezvoltare”, a mai adăugat Dan Perifan.

Alezzi a livrat până în prezent trei proiecte majore Alezzi Beach Resort, finalizat în 2016, cu 1093 apartamente, în Mamaia Nord, NorD10 by Alezzi, livrat în 2019, care dispune un număr total de 190 unităţi locative, iar anul trecut, în 2023, a finalizat complexul Alezzi Infinity Resort&SPA, cu peste 400 de apartamente, tot din Mamaia Nord. Alezzi Beach Resort şi NorD 10 by Alezzi sunt vândute integral, iar apartamentele din ansamblul Alezzi Infinity Resort&SPA sunt contractate în proporţie de 90%.

Alezzi este un dezvoltator imobiliar din Constanţa, cu aproape 20 de ani de experienţă în piaţa locală. De-a lungul anilor compania a dezvoltat mai multe complexe rezidenţiale în Mamaia şi Mamaia Nord, cu o capacitate de peste 1.900 de apartamente, care au fost vândute integral. Alezzi a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2023 şi cu profit de 5,3 milioane euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.