Deputatul PNL Pavel Popescu l-a întrebat pe ministrul de Finanţe Adrian Câciu dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate pe anul anterior, în contextul în care compania a anunţat, joi, că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin ordonanţa de urgenţă 186/2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Domnule ministru Adrian Câciu, în contextul ultimelor declaraţii publice din partea companiei OMV, prin care suntem anunţaţi că ei nu vor plăti taxele pe profitul excedentar pe teritoriul României, ci în Austria, vă solicit să ne/le răspundeţi urgent şi simplu (cu DA sau NU) românilor şi tuturor jurnaliştilor la această simplă întrebare: Va plăti OMV aceste taxe decise prin ordonanţa redactată de ministerul pe care îl conduceţi pe teritoriul României sau nu?”, a scris Pavel Popescu, joi pe Facebook.
 
Deputatul PNL a adăugat că pune această întrebare ministrului de Finanţe „în numele tuturor românilor care aşteaptă cu sufletul la gură acest răspuns şi în calitate de vicepreşedinte al partidului partener în coaliţia din care faceţi şi dumneavoastră parte”.
 
OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a anunţat joi că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, impusă prin ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 186 publicată în data de 29 decembrie 2022, motivând că are „sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.
 
Ministerul Finanţelor a precizat că transpunereai în legislaţia naţionalã a Regulamentului UE 2022/1854 care vizează toate statele membre şi are ca principal obiectiv protejarea categoriilor vulnerabile de populaţie împortiva efectelor creşterii preţurilor la energie şi finanţarea investiţiilor în proiecte energetice strategice „vizeazã întregul sector energetic şi, în speţã, toate companiile care activeazã în domeniu”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.