Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului Soitron, a anunţat vineri că a achiziţionat pachetul majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca, furnizor de produse, servicii şi soluţii IT&C integrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania nou înfiinţată va fi deţinuta în proporţie de 51% de Datanet Systems Bucureşti şi 49% de actualul proprietar al Red Dot SRL. Preţul tranzacţiei este confidenţial.

"Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului Soitron, face o investiţie strategică prin achiziţia pachetului majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca. Prin această tranzacţie, Datanet Systems vizează dezvoltarea operaţiunilor din Transilvania şi acordarea unor servicii mai prompte clienţilor din această regiune, pe toate liniile de business", anunţă Datanet Systems.

Fondată în 2005 de o echipă de profesionişti cu experienţă, Red Dot furnizează produse, servicii şi soluţii IT&C integrate, adaptate cerinţelor specifice de business, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurata, reţele de comunicaţii, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente.

”Suntem foarte bucuroşi că am reuşit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câţiva ani dar nu a fost uşor de pus în aplicare”, a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziţionată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual şi structura de personal se vor menţine, iar toate contractele aflate în desfăşurare vor continua în mod normal. Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii oferite clienţilor.

”Lumea s-a schimbat. Modul în care lucrăm, modul în care cumpărăm şi ne distrăm, modul în care comunicăm, călătorim, modul în care trăim, toate sunt diferite chiar şi faţă de cum erau cu câţiva ani în urmă. Astăzi, informaţiile de orice fel sunt la îndemână iar digitalizarea a devenit o necesitate pentru companii şi organizaţii” a declarat Mircea Pop, administratorul şi proprietarul Red Dot.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre şi Asociaţii.

Înfiinţată în 1998, Datanet Systems este în prezent unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT complexe din România. În 2020 compania a înregistrat venituri de 26 milioane euro şi, împreună cu compania Datanet Systems Software, un număr de 125 de angajaţi. Datanet este partenerul Cisco cu cea mai mare cotă de piaţă şi cea mai numeroasă echipă de specialişti certificaţi Cisco din România.

Soluţiile furnizate de companie fac parte din următoarele arii funcţionale: infrastructura critică de comunicaţii şi de centre de date, sisteme de securitate informatică, arhitecturi Software Defined pentru datacenter, reţele de acces şi WAN, sisteme securizate pentru munca de la distanţă, automatizarea infrastructurilor de reţele IT şi datacenter, sisteme integrate call center.

Datanet Systems face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme şi furnizor de servicii de outsourcing IT cu o vastă experienţă pe piaţa europeană. Cu echipe profesioniste care numără aproximativ 700 de experţi în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia şi Bulgaria, Grupul Soitron a obţinut în 2019 o cifră de afaceri de 123 milioane de euro.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.