Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat, marţi, referitor la pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Legislativ, că ceea ce face premierul Marcel Ciolacu este un „număr de iluzionism, nu de guvernare”, iar proiectul de lege al Executivului ar trebui să se numească legea care măreşte taxe. Acesta a adăugat că ceea ce face premierul PSD este doar o soluţie de avarie care „să-l mai ţină în viaţă” până la viitoarele alegeri din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ce face Marcel Ciolacu este număr de iluzionism, nu guvernare. La sfârşitul anului trecut a zis, citez: «În 2023 nu se măreşte nicio taxă». Apoi, când am reclamat gaura din buget făcută din cauza ministrului PSD al Finanţelor, premierul Ciolacu a zis senin că nu există nicio gaură în buget. Azi a trimis în Parlament „pachetul de măsuri fiscale”, numit aşa doar ca să ascundă adevăratul nume al «legii care măreşte taxe». Ce face şeful PSD este o soluţie de avarie care să-l mai ţină în viaţă până la alegerile de anul viitor”, a scris Dacian Cioloş, marţi pe Facebook.

El a adăugat că premierul Ciolacu ocoleşte soluţii durabile, cum ar fi colectarea mai bună a TVA şi a impozitelor, digitalizarea ANAF, investiţii care să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat din aceleaşi impozite sau reforma administrativă.

„Marcel Ciolacu ocoleşte, la fel ca predecesorii săi, soluţiile durabile: digitalizarea ANAF, colectare mai bună a TVA şi a impozitelor, decuplarea căpuşelor de partid care sug banii statului, investiţii care să aducă mai mulţi bani din aceleaşi impozite, stimularea micilor întreprinzători şi reforma administrativă”, a completat Cioloş.

Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament, prevede impozit pe cifra de afaceri, impozit suplimentar de 1% pentru instituţiile de credit, eliminarea unor facilităţi pentru angajaţii din IT şi construcţii, reducerea numărului total de funcţii de conducere, condiţionează acordarea voucherelor de vacanţă de nivelul salariului, limitează nivelul sporurilor.

De asemenea, proiectul Executivului majorează acciza la alcool şi tutun şi instituie impozitul special pe bunurile imobile şi mobile de valoare mare. Documentul a fost făcut public, marţi dimineaţă, de Ministerul Finanţelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.