Bugetul alocat apelului de proiecte pentru Componenta 11 Turism şi cultură din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost integral accesat, a anunţat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 11 decembrie, la ora 23.59, când s-a încheiat apelul de proiecte pentru această componentă, bugetul de 247,5 milioane de euro a fost depăşit, iar ministerul a primit 17 de cereri de finanţare, în valoare totală de 685.466.588,17 euro, pentru amenajarea a 6.982 km de trasee cicloturistice, anunţă Ministerul Dezvoltării. 

Astfel, în cadrul Priorităţii de Intervenţie 1 – Trasee mixte, autorităţile administraţiei locale au depus 10 cereri de finanţare, în valoare totală de 643.635.300 de euro, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru realizarea de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR) sau de structurile teritoriale ale acesteia, în cadrul Priorităţii de Intervenţie 2 – Trasee pe  diguri, au fost depuse 7 cereri de finanţare, în valoare totală de 41.831.288,17 euro, pentru amenajarea a 426,08 km trasee cicloturistice.

Ne propunem ca, până pe 18 decembrie 2022, să evaluăm toate cererile de finanţare depuse, urmând ca, pe 19 decembrie 2022, să se publice rezultatul evaluării.

Cu un buget de 247,5 milioane de euro, în cadrul acestei componente, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va asigura amenajarea a 3.000 km trasee cicloturistice, în vederea creşterii accesibilizării zonelor turistice.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale. 

Odată cu încheierea acestui apel, Ministerul Dezvoltării a finalizat toate apelurile de proiecte finanţate prin PNRR din cadrul jaloanelor asumate, a precizat ministrul Cseke Attila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.