Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat că au fost depuse şi selectate pentru finanţare alte 30 de proiecte, în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, 15 instituţii de învăţământ, 8 clădiri administrative, 3 edificii socio-culturale, 2 unităţi de sănătate şi 2 blocuri de locuinţe au fost incluse în lista celor care pot primi finanţare odată ce autorităţile locale depun documentele necesare. Clădirile sunt din Bucureşti, Argeş, Botoşani, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Sibiu, Teleorman, Tulcea şi Vaslui, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 856 de milioane de lei, arată comunicatul de presă al MDLPA.

Acestea se adaugă primelor 50 de proiecte selectate pe 1 martie, în valoare de 738 de milioane de lei, şi, în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentaţia necesară pentru încheierea contractelor de finanţare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanţarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziţie publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare şi 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanţarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate şi autorităţile locale nu vor fi nevoiţi să restituie banii, mai indică sursa citată.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanţare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.