Credit Suisse se pregăteşte să vândă părţi din activele sale, în timp ce încearcă să acopere un deficit de capital de aproximativ 4,5 miliarde de franci elveţieni (4,48 miliarde de dolari), potrivit unui articol publicat în weekend de Financial Times, citând persoane familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activele care sunt luate în considerare pentru vânzare includ o participaţie la SIX Group, care conduce Bursa de Valori din Zurich, o participaţie de 8,6% la compania de tehnologie  Allfunds, cu sediul la Madrid, două bănci elveţiene specializate, Pfandbriefbank şi Bank-Now, şi Swisscard, o companie mixtă deţinută împreună cu American Express, a adăugat ziarul.

”Vom informa cu privire la progresul evaluăriinoastre cuprinzătoare a strategiei atunci când vom anunţa rezultatele financiare pentru trimestru, trei”, a transmis Credit Suisse pentru Reuters, într-un comunicat trimis prin e-mail.

Luna trecută, FT a relatat că banca a elaborat planuri de împărţire a băncii de investiţii în trei, încercând să lase în urmă trei ani de scandaluri necruţătoare.

Credit Suisse  a pierdut peste 5 miliarde de dolari din prăbuşirea firmei de investiţii Archegos, anul trecut, când a fost nevoită, de asemenea, să suspende fondurile clienţilor legate de firma de finanţare Greensill Capital, care s-a prăbuşit.

Banca încearcă, de asemenea, să vândă renumitul hotel Savoy, situat pe Paradeplatz, în centrul districtului financiar din Zurich.

Hotelul ar putea valora 400 de milioane de franci elveţieni, după cum a scris blogul financiar Inside Paradeplatz, la începutul acestei luni.

Credit Suisse are în vedere eliminarea a aproximativ 5.000 de locuri de muncă în cadrul grupului, ca parte a unor eforturi de reducere a costurilor, a declarat, în septembrie, o sursă cu cunoştinţe directe despre acest subiect.

Banca urmează să-şi prezinte noua strategie de afaceri pe 27 octombrie, când va anunţa rezultatele trimestrului trei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.