Credit Suisse a respins duminică o cerere a omului de afaceri rus Vitali Malkin pentru plata a 500 de milioane de franci (515,62 milioane de dolari), legată de un fost consilier al bancii, condamnat pentru fraudă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia SonntagsZeitung a scris că Malkin a solicitat băncii bani în urma condamnării lui Patrice Lescaudron.

În 2018, un tribunal de la Geneva l-a condamnat pe Lescaudron la cinci ani de închisoare pentru abuz de încrederea clienţilor şi punerea în aplicare a unei scheme frauduloase care i-a adus zeci de milioane de franci.

Răspunzând la articolul publicat duminică de ziar, Credit Suisse a declarat într-un comunicat: ”Credit Suisse a fost recunoscută drept partea vătămată de către toate autorităţile penale sesizate în această problemă. Procedurile penale împotriva fostului responsabil de relaţii cu clienţii a stabilit că fostul client nu a suferit niciun prejudiciu ca urmare a activităţilor infracţionale ale acestuia. Credit Suisse respinge toate acuzaţiile clientului”, a spus banca.

Malkin nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Un tribunal din Bermuda a hotărât în ​​martie că fostului prim-ministru georgian Bidzina Ivanishvili şi familiei acestuia li se datorează daune ”de peste 500 de milioane de dolari” de la filiala locală de asigurări de viaţă a Credit Suisse, din cauza fraudei comise de Lescaudron.

Banca a declarat că intenţionează să facă apel la verdict.

Judecătoarea Alexandra Banna a declarat la condamnarea lui Lescaudron din 2018 că acesta este vinovat de fraudă gravă şi fals în manipularea foştilor clienţi, între care Ivanişvili şi Malkin, ”pe o perioadă foarte lungă, de opt ani”.

Lescaudron a recunoscut în instanţă că a falsificat tranzacţii şi că a ascuns pierderile tot mai mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.