Credit Europe Bank România a obţinut anul trecut un profit net de 34,5 milioane de lei, în scădere la jumătate faţă de anul 2021, când s-a ridicat la 70 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile totale au urcat în 2022 la 217 milioane lei, de la 214 milioane lei în anul 2021.

Credit Europe Bank România a atins anul trecut un portofoliu de credite de 2,3 miliarde de lei, în creştere cu 11% faţă de anul anterior.

Activele bancare au scăzut în 2022 la 4 miliarde de lei, de la 4,3 miliarde lei.

”Credit Europe Bank România a continuat să-şi consolideze poziţia pe piaţa locală în 2022. Deşi nivelul activelor băncii a scăzut uşor, portofoliul a devenit mai solid în condiţiile în care Credit Europe Bank România a atins un portofoliu de credite de 2,3 miliarde de lei, în creştere cu 11% faţă de anul anterior. În aceeaşi perioadă banca a obţinut un profit net de 34,5 milioane de lei în condiţiile investiţiilor permanente în digitalizare”, arată banca.

Totodată, cifra de afaceri generată de cardurile de credit s-a situat la 1,41 de miliarde de lei, în creştere cu 12% faţă de 2021.

„2022 a fost încă un an al investiţiilor pentru Credit Europe Bank România. Digitalizarea rămâne prioritarea noastră. Am lansat noi produse pe piaţă, cum ar fi Google Pay, aplicaţia Avantaj SoftPOS destinată comercianţilor şi Cardul Virtual utilizabil pe dispozitivele mobile. Vom continua să introducem noi produse în 2023 şi în viitor”, a declarat Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, Banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial şi Comercial, devenind Finansbank (în anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.