Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a anunţat, luni, lansarea licitaţiei publice privind achiziţia pentru lapte, corn şi mere din şcoli, valoarea contractului fiind de 104,43 milioane de lei fără TVA, pentru următorii patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CJ Iaşi, este cea mai mare licitaţie de acest gen desfăşurată la nivel naţional, produsele urmând a fi asigurate pentru toate cele 98 de municipii, oraşe şi comune din judeţ, pentru pentru anii şcolari 2023 – 2027.

Licitaţia se realizează pe 15 loturi, incluzând cinci zone de distribuţie şi trei tipuri de produse, respectiv lapte şi produse lactate, panificaţie şi mere.

Valoarea totală este de 104,43 milioane de leu, fără TVA. Preţul unitar, cu TVA, al produselor scoase la licitaţie este de 0,70 de lei pentru porţia de fructe, 1,11 lei pentru porţia de lapte şi 0,65 de lei pentru porţia de produse de panificaţie.

“Traseul administrav greoi presupus de demararea noului Program pentru şcoli al României în perioada 2023-2029, traseu care a presupus adoptarea HG nr. 652/ 3 august 2023, stabilirea în data de 29 august de către prefect a fructelor şi măsurilor educaţionale, publicarea Ordinului comum al ANAP si MADR privind documentaţia de licitaţie, în MO din 803 din 6 septembrie 2023, emiterea celor 98 de HCL-uri de neasumare a răspunderii precum şi emiterea Avizului ANAP pentru documentaţia de atribuire abia săptămâna trecută, a făcut ca acum această licitaţie să ajungă în Sistemul electronic de  achiziţii publice. Cu toate acestea suntem primul judeţ dintre cele mari care a demarat noua procedură şi căutăm soluţii legale ca, până la finalizarea acestei proceduri foarte mari, de peste 100 milioane lei, să facem cumva ca elevii să beneficieze de aceste produse mai repede”, a declarat, luni, Marius Sorin Dangă, vicepreşedinte al CJ Iaşi.

De Programul pentru şcoli al României, beneficiază copiii înscrişi la grădiniţele de stat sau private, elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi cei din învăţământul special.

La nivelul judeţului Iaşi vor primi astfel de produse 83.405 şcolari şi preşcolari din 544 de unităţi de învăţământ.

Pe parcursul unei săptămâni, se acordă fiecărui şcolar sau preşcolar câte două porţii de fructe, cinci porţii de lapte şi produse lactate, precum şi cinci porţii de panificaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.