Consiliul Concurenţei a anunţat joi că analizează tranzacţia prin care Euroins Insurance Group AD preia Ergo Asigurări de Viaţă SA şi Ergo Asigurări, în condiţiile în care concentrarea economică depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată un comunicat emis joi de autoritatea de concurenţă.

Grupul Euroins Insurance Group AD activează în sectorul asigurărilor în Europa Centrală şi de Sud-Est, fiind prezentă pe piaţa românescă prin compania Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.

Ergo Asigurări de Viaţă SA şi Ergo Asigurari SA fac parte din Grupul ERGO. Cele două companii furnizează servicii de asigurare de viaţă şi asigurări generale în România.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.