Candidaţii pentru un post de membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO) pot depune dosarele până la 24 iunie şi, ca să se poată înscrie, trebuie să aibă cel puţin şapte ani experienţă profesională şi minimum trei ani experienţă în managementul de top în cadrul unor companii de mari dimensiuni din România sau din străinătate, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul producătorului de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a demarat pe 26 mai procesul de selecţie, fiind asistată de asocierea formată din Quest Advisors şi Transearch International în procesul de selecţie a poziţiei de membru al directoratului.

Între cerinţele impuse candidaţilor, publicate pe site-ul CEO, se numără cele obişnuite, legate de studii, dar şi obligaţia de a avea experienţă în elaborarea si implementarea de strategii de dezvoltare, optimizare si restructurare de companii sau divizii.

Anunţul menţionează şi câteva cerinţe care constituie avantaje, între care un Masterat în Administrarea Afacerilor sau studii post universitare relevante, precum şi ”experienţă în managementul de redresare a companiilor” şi ”experienţă în companii aflate în etape de tranziţie în ceea ce priveşte procesul de privatizare”.

În anunţ nu se precizează însă cât de vastă trebuie să fie această experienţă.

Un alt avantaj îl constituie buna cunoaştere a pieţelor de energie, a mecanismelor şi instrumentelor de tranzacţionare a energiei electrice din România şi Europa.

Complexul Energetic Oltenia are în jur de 15.000 salariaţi.şi se află într-o situaţie financiară dificilă, după ce a înregistrat pierderi cumulate de circa 1,7 miliarde lei în ultimii doi ani. 

Societatea a început în martie un program de disponibilizări pe bază de voluntariat.

Ministerul Energiei deţine 77% din acţiunile producătorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.