Companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) au plătit, în perioada 2019 - 2022, despăgubiri în valoare totală de peste 110 milioane lei în baza asigurărilor de călătorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 2019 - 2022, companiile membre UNSAR au plătit despăgubiri în valoare totală de peste 110 milioane lei în baza asigurărilor de călătorie. Doar anul trecut au fost plătite 36,2 milioane lei, în creştere cu 105% faţă de valoarea achitată în 2021”, anunţă UNSAR.

Din cele peste 110 milioane lei, 88% (circa 97 milioane lei) au reprezentat cheltuieli medicale de urgenţă, care au acoperit nevoile de restabilire a sănătăţii acelor asiguraţi care au suferit diverse boli, afecţiuni sau accidente, inclusiv ca urmare a practicării unor sporturi de sezon, pe durata călătoriilor în străinătate. Printre serviciile medicale pentru care s-au plătit despăgubiri se numără consultaţii şi tratamente medicale, intervenţii chirurgicale de urgenţă, spitalizare impusă de survenirea unor boli sau accidente, servicii stomatologice, tratament pentru infecţia cu COVID-19, servicii de ambulanţă, servicii de repatriere medicală sau chiar repatriere în caz de deces, şi altele.

Aproape 10 milioane de lei (9%) au reprezentat despăgubiri acordate în baza acoperirii storno, adică rambursarea contravalorii pachetelor turistice achiziţionate, atunci când intervin situaţii care duc la imposibilitatea de a mai pleca în călătorie (spre exemplu: decesul sau îmbolnăvirea asiguratului/soţului/soţiei acestuia sau a unei rude de gradul 1 sau 2, distrugerea locuinţei de domiciliu a asiguratului, primirea unei citaţii de către asigurat pentru prezentarea în faţa unei instanţe judecătoreşti, accident rutier ş.a.m.d.).  

Alte 2,9 milioane lei au acoperit situaţiile de genul pierderii/întârzierii bagajelor, întreruperii călătoriei, pierderii documentelor, asistenţă rutieră etc.

„Azi, de Ziua Mondială a Turismului, ne dorim ca toţi turiştii să aibă parte de călătorii asigurate, fără griji, indiferent că vorbim despre vacanţe sau de călătorii în interes de afaceri", a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.