Compania croată INA, parte a Grupului ungar MOL, a ajuns la un acord pentru achiziţionarea Eni Croatia BV, o filială deţinută în totalitate de Grupul Eni, prin intermediul căreia Eni a participat la proiectul comun de producţie de gaze din perimetrele offshore croate Nordul Mării Adriatice şi Marica, a anunţat miercuri grupul ungar, fără a preciza valoarea tranzacţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”INA va deveni unic proprietar şi operator al perimetrelor Nordul Mării Adriatice şi Marica, după ce toate condiţiile vor fi îndeplinite, inclusiv aprobarea de către autorităţile de concurenţă, care este aşteptată în lunile următoare”, spun oficialii MOL.

Tranzacţia include rezerve confirmate şi probabile de 4,3 milioane de barili echivalent petrol (boe) şi ar creşte producţia de hidrocarburi cu aproximativ 2.500 de boe pe zi (sau aproape 380.000 metri cubi pe zi), un pas spre îndeplinirea obiectivelor grupului de înlocuire a rezervelor.

”Astfel, INA va deveni, pentru prima dată în istoria sa, unic operator al perimetrelor offshore. Totodată, acest lucru va permite INA să realizeze investiţii suplimentare în perimetrele Nordul Mării Adriatice şi Marica”, spun oficialii grupului.

În urma tranzacţiei, întreaga cantitate de gaze din perimetrul concesionat Nordul Mării Adriatice va fi direcţionată spre sistemul de alimentare croat. Gazul produs în zona Marica va fi în continuare transportat în Italia, în baza unui contract de vânzare de gaze semnat de INA şi Eni.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 26.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în nouă ţări, din care 215 în România.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.