Compania de plăţi PayPal Holdings şi-a închis sâmbătă serviciile din Rusia, invocând ”circumstanţele actuale”, alăturându-se multor companii financiare şi tehnologice care îşi suspendă operaţiunile pe piaţa rusă după invadarea Ucrainei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În circumstanţele actuale, suspendăm serviciile PayPal în Rusia”, a declarat preşedintele şi directorul general Dan Schulman într-un comunicat.

El a adăugat că compania continuă ”să fie alături de comunitatea internaţională în condamnarea agresiunii militare violente a Rusiei în Ucraina”.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că PayPal va sprijini retragerile ”pentru o perioadă de timp, asigurându-se că soldurile conturilor sunt dispersate în conformitate cu legile şi reglementările aplicabile”.

PayPal, care a permis doar tranzacţiile transfrontaliere ale utilizatorilor din Rusia, a încetat să accepte noi utilizatori din ţară, miercuri.

Oficialii guvernamentali ucraineni au cerut PayPal să părăsească Rusia şi să îi ajute cu strângerea de fonduri.

PayPal a declarat vineri că ”de la începutul invaziei, PayPal a contribuit la strângerea a peste 150 de milioane de dolari pentru organizaţiile caritabile care sprijină eforturile de răspuns în Ucraina, unul dintre cele mai mari eforturi pe care le-am văzut într-o perioadă atât de scurtă”.

Suspendarea PayPal în Rusia se aplică şi instrumentului său de transfer de bani Xoom.

Companiile concurente Wise şi Remitly au suspendat anterior unele servicii în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.