Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia publică pentru proiectare şi execuţie lucrări de electrificare a liniei CF DĂRMĂNEŞTI - VICŞANI - FRONTIERĂ, etapa I a programului de reabilitare a liniei de cale ferată de la graniţa cu Ucraina, investiţie finanţată din fonduri nerambursabile, anunţă compania, luni. Valoarea totală estimată a achiziţiei publice, pentru proiectare şi execuţie lucrări, este de 167.071.787,67 lei, fără TVA iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul European de Interconectare, sector Transporturi (CEF) şi bugetul de Stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic este de 12 luni, respectiv 12 de luni pentru execuţia lucrărilor. ESste vorba despre o linie strategică din punct de vedere economic, prin operaţionalizarea transportului internaţional de marfă şi de călători dinspre Ucraina, legătura cu Coridorul Rin - Dunăre şi implicit cu tările din sud - estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), dar şi din nord - estul Continentului (Republica Moldova, Ucraina).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CFR SA, ETAPA I a programului de Reabilitare a liniei CF DĂRMĂNEŞTI - VICŞANI - FRONTIERĂ include elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor pentru electrificarea liniei de cale normală între Dărmăneşti şi Vicşani, inclusiv lucrări conexe şi modernizarea PODULUI CF peste râul SUCEAVA, în staţia CF DORNEŞTI.

”Linia de cale ferata Darmăneşti - Vicşani - Frontieră face parte din reţeaua TEN-T şi este o linie importanta a reţelei de cale ferată din România, prin preluarea traficul internaţional european de pe cele 2 coridoare centrale care străbat ţara noastră. O linie strategică din punct de vedere economic, prin operaţionalizarea transportului internaţional de marfă şi de călători dinspre Ucraina, legătura cu Coridorul Rin - Dunăre şi implicit cu tările din sud - estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia), dar şi din nord - estul Continentului (Republica Moldova, Ucraina)”, precizează CFR SA. 

CFR mai precizează că ”obiectivul general al programului de reabilitare este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României, prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în Uniunea Europeană, dar şi creşterea atractivităţii şi competitivităţii  transportului feroviar pe reţeaua naţională prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor, concomitent cu creşterea gradului de siguranţă în exploatare şi a capacităţii de tranzit şi, nu în ultimul rând, diminuarea efectelor adverse asupra mediului înconjurător.

”Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire pentru ETAPA I - ELECTRIFICAREA liniei CF DĂRMĂNEŞTI - VICŞANI - FRONTIERĂ sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 4 DECEMBRIE 2023”, se mai arată în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.