Compania care deţine Daily Mail a anunţat joi că a convenit vânzarea diviziei de asigurări faţă de riscuri RMS, către Moody's Corporation, pentru 1,425 de miliarde de lire sterline, în numerar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general Paul Zwillenberg a declarat că Daily Mail and General Trust (DMGT) a construit RMS prin investiţii în software şi analiză de date, creând o valoare substanţială pentru acţionari.

"Am decis că acum este momentul potrivit să monetizăm investiţia noastră în RMS la o evaluare premium", a spus el.

Moody's a declarat că RMS îşi va extinde imediat activitatea de asigurări şi analize la venituri de aproape 500 de milioane de dolari şi va accelera dezvoltarea capacităţilor sale globale pentru risc integrate.

Este de aşteptat ca RMS să genereze venituri de aproximativ 320 milioane dolari pentru anul fiscal care se încheie pe 30 septembrie, a spus Moody's.

RMS, care are mai mult de 400 de modele de risc acoperind 120 de ţări, oferă modelarea riscurilor climatice şi pentru dezastre naturale, deservind industriile globale de asigurări şi reasigurări ale proprietăţilor şi pentru accidente.

DMGT a declarat luna trecută că este în discuţii pentru a vinde RMS, anunţând în acelaşi timp un plan de 810 milioane de lire sterline al familiei sale fondatoare şi investitorului principal, Rothermeres, de a cumpăra grupul direct.

Planul era condiţionat de vânzarea RMS, finalizarea listării comerciantului online de maşini Cazoo, pe care DMGT o deţine parţial, şi un acord cu administratorii programului de pensii al companiei.

Acordul privind RMS are loc după vânzarea, în ultimii ani, a Hobsons, Genscape şi Zoopla şi lasă un grup axat pe mass media, evenimente şi expoziţii şi tehnologia proprietăţii.

DMGT a declarat că intenţionează să distribuie încasările din vânzarea RMS, împreună cu numerarul şi participaţia sa la Cazoo printr-un dividend special de aproximativ 610 pence.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.