Compania Blue Air a inaugurat, sâmbătă, noua rută între Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, conducerea aeroportului ieşean susţinând că pentru prima dată Moldova este conectată cu două oraşe importante din vestul ţării, iar regiunea de nord-est are o şansă în plus de a se dezvolta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit conducerii aeroportului ieşean, legătura între Iaşi, Cluj şi Timişoara va fi una de tip triunghi. Astfel, luni, miercuri, vineri şi duminică, avionul va zbura pe ruta Iaşi-Timişoara-Cluj-Iaşi, iar marţi, joi şi sâmbătă, cursa aeriană va fi efectuată pe ruta Iaşi-Cluj-Timişoara-Iaşi.

Zborul de la Iaşi la Timişoara durează 70 de minute, cel între Iaşi şi Cluj 55 de minute, iar durata călătoriei între Cluj şi Timişoara este de 40 de minute.

Lansarea celor două rute noi a fost marcată simbolic pe aeroportul din Iaşi prin tradiţionalul "botez” al aeronavei, la momentul aterizării zborului Iaşi-Timişoara-Cluj-Iaşi.

Şefii aeroportului din Iaşi susţin că este vorba despre o premieră în ultimii 25 de ani, în condiţiile în care până acum cele trei oraşe aveau legături interne directe doar cu Bucureştiul.

"Este un moment istoric pentru Iaşi şi pentru întreaga regiune de nord-est. Pentru prima dată, reuşim să conectăm Iaşiul de vestul ţării, cu două centre importante, Cluj şi Timişoara. Sunt convins că, odată intrate în operare, aceste rute vor aduce prosperitate regiunii noastre, făcând posibil schimbul comercial între regiuni. Pasagerii vor avea ocazia să călătorească fie în interes personal, turistic sau în interes de serviciu, iar toate acestea vor genera un bulgăre de dezvoltare. Este una dintre cele mai mari reuşite ale aeroportului Iaşi din ultimii ani”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului de Administraţie al aeroportului din Iaşi, Marius Bodea.

La rândul său, directorul comercial al companiei Blue Air, Tudor Constantinescu, a spus că, în prezent, provinciile istorice ale României sunt unite pe calea aerului.

"Acum un an, lansam cursa Bucureşti-Iaşi, care pentru noi era Mica Unire, şi iată că în mai puţin de 12 luni am ajuns la Marea Unire. Prin aceste zboruri, oferim suport pentru mediul de afaceri, mediul cultural şi cel academic. La Iaşi, în momentul de faţă, avem alocate trei aeronave şi am creat peste o sută de locuri de muncă. Intenţionăm să delocalizăm şi activitatea de call-center de la Bucureşti către Iaşi, prin crearea a 30 de posturi adiţionale”, a declarat directorul comercial Blue Air, Tudor Constantinescu.

Conducerea aeroportului din Iaşi prognozează un trafic de 850.000 de pasageri la sfârşitul acestui an, dublu faţă de cel înregistrat în 2015.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.