Compania aeriană HiSky estimează, pe baza prognozelor de trafic şi a strategiei de extindere a flotei şi numărului de destinaţii, atingerea ţintei de 2 milioane de pasageri transportaţi, până la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania aeriană HiSky a sărbătorit marţi, 11 aprilie 2023, la aterizarea pe aeroportul Internaţional Avram Iancu, din Cluj Napoca, împlinirea numărului de un milion de pasageri transportaţi. Pasagerul cu acest număr a călătorit cu HiSky pe ruta internă Bucureşti – Cluj, unde a fost întâmpinat de reprezentanţii companiei şi ai aeroportului”, anunţă compania, la doi ani de la începerea oficială a operării.

Pentru marcarea evenimentului, reprezentanţii HiSky au oferit şi un premiu constând în zboruri gratuite timp de un an, pe toate rutele operate de companie.

Cei 1 milion de pasageri au fost transportaţi de HiSky pe rute regulate, către cele 16 destinaţii domestice şi internaţionale pe care compania le are în portofoliu, cât şi în regim charter, în parteneriat cu cele mai importante agenţii de turism din România.

„În urmă cu doar o lună sărbătoream aniversarea primilor doi ani HiSky şi iată că reuşim acum să atingem o nouă ţintă, extrem de importantă pentru noi. Într-o piaţă competitivă, numărul oamenilor care aleg să cumpere serviciul pe care tu îl oferi, în detrimentul altora, este, de fapt, principalul instrument prin care trebuie măsurat succesul. Deşi suntem încă o companie tânără, se pare că seriozitatea şi profesionalismul pe care le-am demonstrat în aceşti ani au convins deja un milion de pasageri să ne ofere încrederea lor”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Conform prognozelor de trafic şi strategiei de extindere a flotei şi numărului de destinaţii, HiSky estimează atingerea ţintei de 2 milioane de pasageri transportaţi, până la finalul anului.

Recent, compania a început operarea de zboruri cu cea de-a şasea aeronavă, model Airbus A321LR, fabricată în 2023. Aceasta este doar prima dintre cele trei aeronave noi pe care HiSky intenţionează să le introducă în flotă în acest an.

Evenimentul prin care compania a sărbătorit depăşirea pragului de 1 milion de pasageri a fost găzduit de aeroportul Internaţional Avram Iancu. În plus faţă de ruta Bucureşti – Cluj Napoca, operată cu o frecvenţă de 2 zboruri retur pe zi, 6 zile pe săptămână, compania aeriană mai operează e pe acest aeroport zboruri regulate către Tel Aviv şi Dublin, precum şi zboruri charter către cele mai accesate destinaţii de vacanţă.

„Poate nu întâmplător pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit astăzi pe o cursă Bucureşti – Cluj. Cluj-Napoca este prima bază operaţională pe care am deschis-o în România şi a rămas un aeroport care a contribui semnificativ la dezvoltarea noastră. Le mulţumesc pasagerilor de aici dar şi conducerii aeroportului cu care avem un parteneriat extrem de bun, încă de la primele noastre zboruri”, a completat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Alături de reprezentanţii HiSky, au fost prezenţi la eveniment şi reprezentaţi ai conducerii aeroportului Avram Iancu.  

„Apreciem în mod deosebit decizia companiei HiSky de a fi astăzi aici, la Aeroportul Internaţional Cluj pentru a celebra în premieră depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi, pe toate cursele operate de la debutul acestei companii aeriene şi până astăzi. Acest fapt ne onorează şi consolidează poziţia Aeroportului Internaţional Cluj drept primul aeroport regional al ţării, fiind totodată un aeroport de referinţă în sud-estul Europei. Primul trimestru al anului 2023 a adus creşteri spectaculoase de trafic pentru aeroport, creând premisele unui trafic de pasageri record pe care îl anticipăm în sezonul de vară. Tocmai de aceea suntem încântaţi să anunţăm faptul că Aeroportul Internaţional Cluj va sărbători şi el, cel mai probabil la jumătatea lunii mai primul său milion de pasageri de anul acesta”, spune David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, cu această ocazie.

HiSky operează zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Baia Mare şi Chişinău, zboruri domestice pe rutele Bucureşti – Cluj Napoca şi Bucureşti - Timişoara, precum şi în regim charter, în parteneriat cu cele mai mari agenţii de turism din România. Compania are în operare o flotă de şase aeronave, din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configuraţie de 144 de locuri şi o aeronavă Airbus A321LR, cu 201 locuri. În luna mai, flota HiSky se va extinde la şapte aeronave, compania aşteaptă în acest moment recepţia celei de-a doua aeronave Airbus A321LR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.