Comisia pentru Finanţe a Senatului Statelor Unite a aprobat, vineri, în unanimitate, nominalizarea lui Janet Yellen pentru funcţia de secretar al Trezoreriei, ceea ce arată că aceasta va obţine cu uşurinţă aprobarea din partea Senatului, dar republicanii i-au cerut să colaboreze cu ei la dezvoltarea politicilor economice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizarea lui Yellen a fost aprobată cu 26 de voturi la zero, în comisia în care democraţii şi republicanii au un număr egal de locuri.

Republicanii şi-au exprimat însă îngrijorările în legătură cu planurile ambiţioase ale preşedintelui Joe Biden pentru cheltuielile masive cu ajutoarele legate de coronavirus, investiţiile în infrastructură şi majorările de taxe.

”Am dezacorduri foarte mari cu dr. Yellen faţă de o serie de poziţii ale sale, în special referitoare la politica fiscală, dar s-a angajat să colaboreze cu noi”, a declarat republicanul Mike Crapo, după vot.

Biden a propus un plan de ajutoare pe timp de pandemie de 1.900 de miliarde de dolari şi s-a angajat să investească 2.000 de miliarde de dolari în infrastructură, proiecte de energie verde, educaţie şi cercetare, pentru a stimula competitivitatea americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.