Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care a început în iulie, sunt peste cele din sezonul precedent, în pofida unor volume franceze care lipsesc din total, au arătat datele publicate de Comisia Europeană, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până pe 21 noiembrie, exporturile UE de grâu moale atinseseră 10,27 milioane de tone, în creştere de la 9,88 milioane de tone în aceeaşi săptămână din 2020/21, potrivit datelor despre care Comisia a spus că în cazul Franţei sunt complete până în iulie 2021.

Comisia a înregistrat până acum aproape 823.000 de tone de exporturi franceze de grâu moale în acest sezon.

Datele portuare compilate de Refinitiv arată însă că Franţa a livrat până luni 3,2 milioane de tone de grâu moale în afara Uniunii Europene.

Datele UE referitoare la orz arătă că exporturile din 2021/22 sunt de 3,10 milioane de tone, faţă de 3,24 milioane cu un an în urmă, din care aproape 725.000 de tone din Franţa.

Datele Refinitiv arată exporturi franceze de orz în afara UE de 2,16 milioane de tone, până pe 22 noiembrie.

Situaţia privind datele franceze incomplete din rapoartele Comisiei este provocată de probleme tehnice la serviciul vamal al Franţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.