Comisia Europeană a deschis miercuri o investigaţie referitoare la oferta de 54 de miliarde de dolari a Nvidia de preluare a producătorului de cipuri ARM, din cauza îngrijorării că aceasta ar putea duce la preţuri mai mari, la opţiuni mai puţine şi la reducerea inovaţiilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia britanică de reglementare investighează la rândul ei acordu de preluare a celei mai importante companii de tehnologie din ţară, avertizând că ar putea afecta concurenţa şi slăbi poziţia companiilor rivale.

Potrivit Reuters. Comisia Europeană consideră insuficiente concesiile oferite de Nvidia, cel mai mare producător de cipuri pentru inteligenţă şi grafică din lume, în timpul evaluării preliminare.

Nvidia nu a făcut publice concesiile, dar a afirmat anterior că va menţine ARM drept furnizor de tehnologie neutru, pentru a elimina îngrijorările unor clienţi precum Qualcomm, Samsung Electronics şi Apple.

Comisia a afirmat că va decide până pe 15 martie dacă va aproba sau bloca acordul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.