Combinatul de îngrăşăminte chimice Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, a înregistrat o cifră de afaceri de 300 de milioane de lei în 2022, în creştere cu 70%. Combinatul îşi propune creşterea cu 15% a cifrei de afaceri în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 80% din cererea de îngrăşăminte a fost generată de fermierii români, în timp ce 20% a fost destinată exportului.

”Combinatul de îngrăşăminte chimice Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, a înregistrat o cifră de afaceri de 300 de milioane de lei în 2022, în crestere semnificativă faţă de anul precedent. Rezultatul s-a datorat cererii în creştere de îngrăşăminte, CICh fiind singurul combinat din România care şi-a menţinut capacitatea integrală de producţie în ultimii ani”, anunţă compania.

Pentru perioada următoare, CICh Năvodari are planificate investiţii de aproximativ 10 milioane de lei în extinderea capacităţii de producţie, instalarea de noi echipamente atât pentru producţia de îngrăşăminte solide cât şi lichide, precum şi în cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi şi eficiente pentru fermieri. Prima etapă a acestui plan de investiţii, o nouă instalaţie de granulare care va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

„Strategia de dezvoltare pe termen mediu vizează transformarea CICh Năvodari într-unul dintre cei mai importanţi producători de îngrăşăminte din regiune. Prioritatea noastră va fi consolidarea capacităţii de producţie pentru a răspunde nevoilor fermierilor care activează într-un mediu din ce în ce mai competitiv. În acelaşi timp, ne vom concentra şi pe dezvoltarea de noi produse inovatoare din perspectiva schimbărilor climatice şi efectelor acestora asupra agriculturii. Scopul nostru este să furnizăm fermierilor produse de înaltă calitate, care să îi ajute să-şi optimizeze producţia şi să gestioneze provocările climatice, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în regiunea noastră”, afirmă Mihai Aniţei, director general al CICh Năvodari.

Cea mai mare cerere pentru îngrăşămintele combinatului a venit din partea fermierilor români, iar o proporţie de 20% din producţie a fost destinată exportului către Republica Moldova şi Bulgaria, ţări în care compania exportă de peste 5 ani. Strategia de dezvoltare pentru perioada următoare include dezvoltarea exportului dar şi lansarea unor produse pe segmente mai puţin explorate ale pieţei, cum ar fi îngrăşămintele bio şi cele organo-minerale.

Combinatul are ca obiectiv consolidarea cotei de piaţă câştigate în anii precedenţi, astfel că în 2023, an considerat unul dintre cei mai dificili de până acum, este estimată o creştere de 15% a cifrei de afaceri.

„CICh Năvodari este un lider de piaţă în România şi un pionier al îngrăşămintelor cu tehnologie încorporată. În ultimii 5 ani, compania a reinvestit constant 20% din profiturile sale, ceea ce a determinat o evoluţie continuă şi constantă a cifrei de afaceri. Ne dorim să ne extindem şi să ajungem în cât mai multe ferme cu tehnologiile de top ale îngrăşămintelor noastre, deoarece acestea oferă numeroase avantaje fermierilor. Gamele noastre de produse acoperă toate tipurile de fertilizanţi şi sunt concepute pentru a oferi soluţii complete, eficiente şi prietenoase cu mediul”, afirmă Cezara Vişan, director executiv al CICh Năvodari.

În prezent, Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari are o capacitate de producţie de 1.500 de tone de îngrăşăminte zilnic şi dispune de capacităţi de stocare acoperite şi în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o reţea de cale ferată proprie conectată la reţeaua feroviară naţională, precum şi acces la porturile Năvodari, Ovidiu şi Constanţa.

Aproximativ 250 de persoane sunt implicate în activitatea CICh, dintre care 150 sunt angajaţi ai companiei, iar restul sunt colaboratori permanenţi. Echipa comercială CICh este formată din 40 de consultanţi, care activează în toate regiunile ţării.

Combinatul de îngrăşăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrăşăminte pe bază de tehnologii din România. În ultimii ani, compania a omologat şi introdus pe piaţă două tehnologii unice în România: îngrăşămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părţii de azot amoniacal – gama NG şi îngrăşămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potenţiator de fosfor şi conţinut de extracte humice, gama Nutri-top.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.