Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că circulaţia în zona localităţii Cumpăna din Constanţa pe podul de pe autostrada A4 se desfăşoară în condiţii de siguranţa maximă, iar obiectivul este ţinut sub observaţie permanent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa locală a relatat luni că podul de la intrarea în localitatea Cumpăna, de pe autostrada A4, este plin de crăpături mari în pilonii de rezistenţă şi de denivelări, la şase ani de la inaugurare.

După ce a discutat cu firmele care au realizat autostrada, FCC Construccion şi Astaldi, şi cu reprezentanţii DRDP Constanţa, CNAIR susţine că pasajul rutier nu prezintă un pericol în siguranţa circulaţiei.

“Explicaţiile crăpăturilor apărute şi a deficienţelor sesizate – inclusiv cele reprezentate în fotografiile primite – sunt legate de fapt de o mască de beton şi de umpluturile din pământ ale terasamentului rampelor podului. Astfel, masca nu are rol de rezistenţă, ci doar unul pur estetic”, se arată în comunicatul transmis de CNAIR.

CNAIR susţine că elementele structurale ale podului nu sunt afectate.

“În momentul în care condiţiile meteo vor permite intervenţia în zonă, masca de beton crăpată va fi înlocuită cu un un alt sistem care să poată prelua mişcarile terenului, fără să mai existe posibilitatea unor viitoare fisuri, evitand astfel crearea unor ulterioare situaţii de îngrijorare”, a completat CNAIR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.