CNAIR a anunţat joi că a fost emisă autorizaţia de construire pentru 7 km de drum de legătură aferenţi podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Joi, 4 martie 2021, a fost emisă autorizaţia de construire aferentă lucrărilor de drum pentru sectoarele de drum principal Brăila - Jijila: km 2+560 - km 4+150 şi km 11+980 - km 16+450 la obiectivul Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila", arată CNAIR. 

În vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru partea de drum de legătură, în integralitate, CNAIR a finalizat toate demersurile necesare, urmând ca antreprenorul să transmită documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru restul sectoarelor de drum de legătură în cel mai scurt timp posibil, mai arată compania.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, declara luna trecută că la Podul de la Brăila lucrările merg din plin, dar la drumurile expres de legătură nu au început încă. Ministrul afirma atunci că autorizaţia de construire a acestor drumuri nu a fost emisă şi a cerut urgentarea demersurilor.

Indicatorii tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiţii "Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila", judeţele Brăila şi Tulcea, au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului nr. 612/2017.

Potrivit documentului, valoarea totală a investiţiei este de 2,59 miliarde lei inclusiv TVA. Construcţia sa ar dura patru ani.

Podul suspendat peste Dunăre în zona Brăila, judeţele Brăila şi Tulcea, are ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localităţile Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele în prezent tranzitate.

Drumul a fost proiectat, astfel încât obiectivul de investiţie să se execute pe teritorul administrativ al localităţilor Brăila şi Vădeni din judeţul Brăila, precum şi pe teritorul administrativ al localităţilor Smârdan şi Jijila din judeţul Tulcea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.