Autostrada Soarelui (A2) nu se va închide pentru reparaţii în plin sezon estival, iar lucrările vor începe din septembrie, a anunţat, luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), într-un comunicat transmis News.ro

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNADNR a anunţat, pe 23 martie, că alocă 46,5 milioane lei (10,4 milione euro) pentru reabilitatea a 40 de kilometri din Autostrada Soarelui, care se va face în urma unei licitaţii, procedura urmând să fie finalizată cel târziu peste patru luni, adică la finalul lunii iulie, când traficul este mult mai intens pe şoseaua rapidă către mare.

Compania explică faptul că doar a anunţat alocarea fondurilor şi a subliniat că lucrările la tronsonul Drajna-Lehliu se vor face după organizarea unei proceduri de achiziţie publică ce ar putea dura câteva luni de la lansare şi până la semnarea contractului, şi nu a afirmat cum că acest sector de 40 km va fi închis  circulaţiei în perioada 1 mai - 1 septembrie 2016.

Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, spune că este exclus ca traficul rutier să fie afectat în perioada estivală.

"Sunt indignat şi consternat de ultimele informaţii eronate, chiar cu bună ştiinţă, vehiculate în spaţiul public prin care, din nou, este denigrată activitatea Companiei chiar de către instituţii ale statului. Am anuţat alocarea unor fonduri pentru reparaţiile atât de necesare la A2, reparaţii anulate şi anul trecut tot la presiunea organizaţiilor din turism, şi de asemenea am anunţat că aceste reparaţii vor fi executate în urma procedurii de achiziţie publică”, a declarat directorul general al CNADNR.

Acest proces nu poate fi cuprins într-un calendar foarte exact, ţinând cont de momentul declanşării licitaţiilor, de numărul de ofertanţi, de numărul contestaţiilor, mai spune şeful CNADNR.

”Demararea lucrărilor se va face cu siguranţă, cel mai devreme, în luna septembrie. Împreună cu Poliţia Rutieră vom adopta un program de restricţii în funcţie de lucrările programate, astfel încât în toamna să reabilităm autostrada A2 cu un minimum de disconfort”, a precizat Cătălin Homor.

Autostrada Soarelui, în lungime de 203 kilometri, face legătura între Bucureşti şi Constanţa şi a fost terminată complet în 2012.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.