Premierul Florin Cîţu a afirmat că legea 5G prezintă cine pot fi participanţii în cazul în care aceste licenţe vor fi vândute şi a precizat că România nu trebuie să ia nicio măsură împotriva unei companii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a fost întrebat sâmbătă, la Sibiu, dacă după promulgarea legii 5G se va lua vreo măsură în privinţa unei companii din China. 
 
„“Nu se va lua nicio măsură. Legea 5G doar prezintă condiţiile prin care aceste licenţe vor fi...şi cine pot fi participanţii în cazul în care aceste licenţe vor fi vândute. Nu trebuie să luăm nicio măsură împotriva unei companii”, a răspuns premierul Florin Cîţu.
 
Ambasada Chinei a reacţionat după promulgarea Legea privind implementarea tehnologiei 5G, avertizând că, în cazul în care companiile chineze vor fi excluse, interesele poporului român şi cooperarea chino-română economică şi comercială vor fi afectate substanţial. Conform reprezentanţei diplomatice, abaterea de la normele industriei şi standardele tehnice pentru a judeca securitatea cibernetică este împotriva simţului ştiinţific şi este o negare a principiilor economiei de piaţă şi a concurenţei loiale, esenţa acesteia fiind abuzarea conceptului de „securitate naţională”, în vederea excluderii anumitor ţări şi companii, reprezintă un act tipic de discriminare şi suprimare politică.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.
 
Actul normativ îşi propune adoptarea unor măsuri referitoare la autorizarea producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G - reţele 5G, în vederea prevenirii, contractării şi eliminării riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale şi apărării ţării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.