Circulaţia metroului pe tronsonul Izvor-Politehnică-Grozăveşti a fost reluată la ora 7.45, a anunţat Metrorex. Circulaţia metroului a fost oprită mai bine de două ore pe acest tronson după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină şi a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuaţi în siguranţă..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Metrorex a anunţat că circulaţia trenurilor pe tronsonul afectat a fost reluată la ora 7:45 în condiţii normale.

Vineri dimineaţă, circulaţia metroului a fost oprită mai bine de două ore pe acest tronson.

La ora 5.24, pe tronsonul Eroilor-Politehnică, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină responsabilă cu transmiterea tensiunii şi a produs un scurtcircuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor, spune Metrorex, precizând că directorul companiei se află la faţă locului pentru coordonare şi remedierea rapidă a situaţiei.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din şină, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozesti nu s-a circulat,

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, ISU a fost anunţat prin dispecerat de către Metrorex referitor la existenţa unei garnituri de metrou care a oprit din motive tehnice la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnică.

Au fost alertate subunităţile de pompieri Grozăveşti şi Detaşamentul Special de Salvatori, la ambele capete ale celor două staţii, iar echipele de intervenţie de la
Eroilor au găsit trenul în zona peronului şi au fost informate că toţi călătorii au fost evacuaţi.

"ISU a efectuat o recunoaştere în staţie şi în tunel, nu sunt probleme în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulaţia şi pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în staţia Eroilor nu sunt călători", spune ISU. 

Probleme la metrou au fost şi joi dimineaţă, din cauza unei căderi de tensiune pe linia Pipera-Berceni. Defecţiunea s-a produs la staţia Unirii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.