Premierul Dacian Cioloş şi-a explicat decizia de înlocuire din funcţie a ministrului Transporturilor, Dan Costescu prin faptul că vrea accelerarea execuţiei proiectelor de autostrăzi şi reforma CNDNR, unde "s-au făcut progrese, dar nu suficient de rapid". Despre demiterea ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, Cioloş a precizat că a luat această decizie pentru că îşi doreşte "o claritate mai bună" a modului în care sunt coordonate, la nivelul Guvernului, anumite platforme IT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La Transporturi vreau să accelerăm activitatea pe execuţia proiectelor de autostrăzi, pe proiectele care sunt acum în execuţie şi unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine, pe reforma la CNADNR, pe care o cer de câteva luni, unde ştiu că s-au făcut progrese, dar nu suficient de rapid şi totodată pe pregătirea de noi proiecte. Tocmai pentru că am preluat guvernarea fără proiecte pregătite pentru execuţia bugetară 2014-2020 sunt unele proiecte care au început să fie pregătite, dar trebuie să accelerăm ritmul pentru ca în anii următorii ani să avem ce implementa”, şi-a motivat premierul decizia de înlocuire a ministrului Transporturilor, Dan Costescu.

În ceea ce priveşte schimbarea din funcţie a ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, Cioloş a spus că a luat această decizie pentru că îşi doreşte "o claritate mai bună"  a modului în care sunt coordonate, la nivelul Guvernului, anumite platforme IT.

Decizia de schimbare a lui Dan Stoenescu, ministrul delegat pentru Relaţia cu românii de pretutindeni, a fost motivată de Cioloş prin faptul că că îşi doreşte o accelerare a activităţiilor acestui minister în pregătirea alegerilor, dar şi proiecte care să faciliteze "reconectarea românilor din diaspora cu ţara".

”Vrem să oferim cât mai multe posibilităţi pentru cei care doresc să se întoarcă în ţară”, a adăugat Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri: Adrian Curaj (Educaţie), Marius Bostan (Comunicaţii), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

Mircea Dumitru, rector al Universităţii Bucureşti, este propus pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Petru Sorin Buşe este propus pentru portofoliul de ministru al Transporturilor, iar Maria Ligor este propusă pentru portofoliul de ministru delegat pentru Relaţia cu românii de pretutindeni. Portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.