Premierul Dacian Cioloş susţine că este nevoie de ”o dinamică pe un nivel superior” a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung, şi nu pe "tunuri", cumetrii politice sau speculaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a anunţat pe pagina sa de Facebook că se pot urmări, pe pagina dedicată Pachetului antisărăcie de pe reţeaua de socializare, stadiul actualizat al măsurilor şi detalii de conţinut despre cum se vor aplica în mod concret.

Întrebat de o persoană de ce România nu are fonduri de investiţii şi companii care să se extindă pe pieţele vecine, aşa cum au polonezii, premierul Dacian Cioloş a răspuns că polonezii au început mai devreme decât noi şi în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii circa 10 ani.

El a adăugat că, tocmai în ideea stimulării şi a investiţiilor româneşti în afară, şi a promovării comerţului exterior, va fi creată Agenţia pentru Investiţii şi Comerţ în cadrul Ministerului Economiei. De asemenea, va fi regândită diplomaţia economică şi comercială.

”Dar mai e nevoie şi de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate şi viziune de dezvoltare pe termen mediu şi lung (şi nu pe «tunuri», cumetrii politice sau speculaţii)”, a mai comentat Dacian Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.