Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat marţi după întâlnirea cu PNL dacă PSD a renunţat la ideea taxării marilor averi, că partidul nu a renunţat la nimic, aşteaptă doar să vadă impactul acestor tipuri de măsuri pentru ca apoi să fie luate deciziile finale. „O să vină şi componentele pe justiţie şi pe modificarea Constituţiei şi o să vină domnul Vîlceanu cu ultimele impacturi calculate pe anumite programe pe care le-am trecut astăzi în revistă. Am finalizat zona de IMM-uri, cu granturi şi cu Start-Up, cu componentă digitală, iar producătorii care vor investi în zona de producţie şi procesare vor avea garanţii de la stat 100%”, a mai explicat liderul social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O să vină şi componentele pe justiţie şi pe modificarea Constituţiei şi o să vină domnul Vîlceanu cu ultimele impacturi calculate pe anumite programe pe care le-am trecut astăzi în revistă. Am finalizat zona de IMM-uri, cu granturi şi cu Start-Up, cu componentă digitală, iar producătorii care vor investi în zona de producţie şi procesare vor avea garanţii de la stat 100%. Capitolul social va fi închis cu certitudine mâine, după ce ni se aduc toate impacturile. Am căutat zonele în care statul nu are suficiente venituri, de exemplu cum sunt redevenţele, s-a scos de la Ministerul de Finanţe impactul şi vedem printr-o lege cum putem reglementa lucrurile, în comparaţie cu celelalte state din Europa. În momentul acesta, e un impact foarte mic la bugetul de stat ca venit. Vorbim principii, de obicei nu sunt economist şi cred că cei de la Ministerul de Finanţe şi specialiştii sunt mai îndreptăţiţi să facă aceste calcule. Vrem să vedem ce redevenţe şi care sunt legile în toată Europa şi să le adaptăm şi în România”, a explicat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

Întrebat dacă PSD a renunţat la suprataxarea celor cu averi mari, liderul social-democraţilor a răspuns: „Nu a renunţat nimeni la nimic. Aşteptăm toate impacturile şi pe urmă luăm deciziile finale. Avem mai multe variante şi, când va fi finalizat, o să vi-l prezentăm”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.