Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, după ce Comisia Europeană a virat României banii din cerea a doua de plată din PNRR, în valoare de peste 2,7 milioane euro, că „avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„România a primit astăzi de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă. Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit unei postări de vineri pe pagina de Facebook a Guvernului României. 
 
Prim-ministrul a mai spus că Executivul se concentrează pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente cele de-a treia cereri de plată.
 
„În acelaşi timp, ne concentrăm şi pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc şansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene şi să beneficiem de o nouă tranşă din banii prin PNRR”, a mai precizat Ciolacu.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, respectiv peste 2,7 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.