Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că poate fi o soluţie plafonarea preţurilor la poliţelor RCA pe o perioadă limitată de timp. „Haideţi să vedem explicaţiile de luni sau poate, până atunci, deja conducerea ASF vine cu propuneri”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Autoritatea de reglementare este ASF. Haideţi să vedem explicaţiile de luni sau poate, până atunci, deja conducerea ASF vine cu propuneri. Nu este prima oară când am această intervenţie. De mai mult timp am spus să fim pregătiţi în cazul în care se repetă o astfel de situaţie. Cred că îngheţarea preţurilor este una dintre soluţii pe o perioadă limitată de timp. Repet, statul neavând o pârghie directă în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piteşti, dacă ar putea fi făcută o plafonare a preţurilor la poliţele RCA.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, miercuri, că a avut discuţii cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie subordonată Parlamentului, care i-a transmis că ASF va veni cu evaluarea finală şi propunerile privind situaţia poliţelor de asigurare RCA în Parlament. Şeful Guvernului a adăugat că, în cazul în care va fi necesar, Executivul poate interveni să plafoneze preţul la asigurări, însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.