Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va ridica licenţele de producţie a energiei pentru 1.100 de MW, centrale care figurează în datele oficiale, dar care fizic nu mai există, a anunţat vineri preşedintele Dumitru Chiriţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elcen are peste 650 MW instalaţi şi recunoscuţi care practic nu se mai regăsesc fizic în piaţă. Trebuie să avem o realitate clară a ceea ce înseamnă puterea instalată în România. Spre exemplu, dacă vă uitaţi azi pe site-ul ANRE, o să vedeţi care este puterea instalată şi ce licenţe le sunt date producătorilor pe categorii de resurse. Avem 21.400 MW instalaţi, săptămâna viitoare mai luăm licenţele la unii producători, în cuantum de 450 MW, dacă punem şi Elcen, cu cei 650 MW, o să ajungem cu puterea instalată undeva sub 20.000 MW”, a declarat preşedintele ANRE în cadrul conferinţei Focus-Energetic.ro.

Acţiunea va continua, afirmă el.

”Mai avem, spre exemplu, Borzeşti şi Regia Autonomă de Activităţi Nucleare, care sunt demult în faliment. Şi ei figurează cu puteri instalate. Acest lucru pe care îl facem este un semnal pentru investitori, în a veni să investească în România în capacităţi de producţie, pentru că fără aceste capacităţi, dacă lucrurile vor continua, peste câţiva ani nu o să mai putem asigura energia electrică la nevoile de consum”, a spus el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.