China va menţine o lichiditate suficient de mare pe pieţele financiare, pentru a satisface mai bine nevoile din economia reală în 2023, potrivit unui viceguvernator al Băncii Populare din China (PBOC), Liu Guoqiang, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politica monetară din 2023 va asigura o cantitate suficientă de lichiditate, iar structura va fi precisă pentru a ajuta sectoarele cheie, a spus adjunctul guvernatorului PBOC.

”Costul de finanţare va rămâne rezonabil de flexibil, cu mici suişuri şi coborâşuri”, a spus Liu, citat de postul de stat CCTV.

Viceministrul de Finanţe Xu Hongcai a declarat că China va implementa, de asemenea, o politică fiscală proactivă anul viitor, stabilind un raport rezonabil al deficitului şi mărimea obligaţiunilor speciale ale autorităţilor locale.

China ”va extinde în mod corespunzător zonele în care fondurile speciale de obligaţiuni guvernamentale pot fi investite şi utilizate ca capital”, a spus Xu.

Comentariile înalţilor oficiali au venit după Conferinţa Centrală de Muncă Economică, o întâlnire de stabilire a agendei, în care liderii chinezi au spus că se vor concentra pe stabilizarea economiei de 17.000 de miliarde de dolari în 2023 şi că se vor intensifica ajustările politicilor pentru a se asigura că ţintele sunt atinse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.