Chimcomplex SA Borzeşti, care a cumpărat activele de bază ale Oltchim, vrea să îşi majoreze capitalul social cu aproape 55%, la maximum 458,79 milioane lei, pentru a asigura fondurile necesare derulării de investiţii şi pentru asigurarea capitalului de lucru necesar funcţionării platformelor de la Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 25 mai se află "aprobarea majorării capitalului social al Chimcomplex SA Borzeşti de la 296,5 milioane lei la maximum 458,79 milioane lei, în următoarele condiţii: prin aport în numerar în sumă de 162,29 milioane lei, prin emiterea unui număr de 128.803.474 acţiuni nominative noi cu valoarea nominală de 1,26 lei fiecare; preţul de subscriere a acţiunilor în termenul de preemţiune este de 1,26 lei/acţiune pentru acţionarii înregistraţi la data de înregistrare", potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rata de subscriere, care reprezintă raportul dintre numărul de acţiuni nou emise şi numărul drepturilor de preferinţă, este 0,5473.

"Scopul majorării capitalului social este de a asigura fondurile necesare derulării de investiţii, cât şi pentru asigurarea capitalului de lucru necesar funcţionării platformelor de la Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea", arată compania.

Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CHOB) are o capitalizare de 1,12 miliarde lei.

Oltchim a vândut activele de bază către Chimcomplex Borzeşti, astfel că activitatea de bază a combinatului chimic este administrată de Chimcomplex.

Acţiunile Oltchim au fost retrase de la tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) începând din 7 noiembrie 2019.

Tribunalul Vâlcea a dispus în luna mai 2019 începerea procedurii generale a falimentului societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea, admiţând astfel cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari Rominsolv şi BDO Business Restructuring.

Activitatea societăţii a fost transferată la Chimcomplex, care i-a cumpărat activele, într-o tranzacţie de aproximativ 127 milioane de euro. La Oltchim a mai rămas doar platfoma de la Piteşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.