Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, anunţă că închide temporar activitatea de producţie in cadrul platformei industriale Borzesti pe o perioadă de 14 zile începând de joi, 18 august 2022, ca urmare a creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chimcomplex informează investitorii în legătura cu închiderea temporară a activităţii de producţie în cadrul platformei industriale Borzeşti pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 18.08.2022, având în vedere preţurile în creştere la energie electrică şi gaze naturale. Contractele individuale de muncă ale salariaţilor afectaţi de încetarea temporară a activităţii se suspendă în această perioadă, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile şi contractului colectiv de muncă. Vom ţine la curent investitorii în legătură cu evoluţia situaţiei”, anunţă compania.

Compania a încheiat primul semestru al anului cu un profit net de 165,65 milioane lei, mai mic cu 41,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a urcat cu 7%, la 1,221 miliarde lei, evoluţie determinată de preţurile de vânzare care s-au majorat în special la produse clorosodice, ca urmare a creşterii costurilor de fabricaţie în contextul majorării preţurilor de achiziţie la utilităţi.

Produsele clorosodice au avut o pondere de 33% în total vânzări, urmate de oxo – alcooli cu 4%. Vânzările pe piaţa externă, în cea mai mare pare adresate pieţelor din Uniunea Europeană au reprezentat în semestrul I aproximativ 90,79% din totalul vânzărilor.

Cheltuielile din exploatare au crescut în 2022 din cauza preţurilor de achiziţie ale materiilor prime şi utilităţilor, care au avut un trend ascendent în perioada ianuarie-iunie 2022, rata de creştere a acestora fiind mai mare decât creşterea preţului de vânzare al produselor finite Chimcomplex.

Începând cu data de 17 ianuarie 2022 acţiunile Chimcomplex SA Borzesti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul de piaţă CRC, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa Aero.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie cu o tradiţie de aproape 70 de ani. În anul 2021 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 2,244 miliarde de lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.