Chevron şi-a retras preventiv angajaţii din nordul Irakului, a anunţat luni un purtător de cuvânt al producătorului american de petrol, urmând exemplul altor companii petroliere, după uciderea de către Statele Unite a generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac cu dronă pe aeroportul din Bagdan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii americani au cerut cetăţenilor americani să plece din Irak, la câteva ore după uciderea lui Soleimani, care era liderul Forţei Quds, unitate de elită a Gărzii Revoluţionare a Iranului cu operaţiuni în sttrăinătate, şi a comandantului de miliţie irakiană Abu Mahdi al-Muhandis.

Chevron a anunţat că un număr mic de angajaţi expatriaţi şi de contractori au plecat temporar de la operaţiunile companiei din regiunea Kurdistan, ca măsură preventivă. Alte companii americane şi străine, din domeniul petrolului şi al serviciilor ,au retras zeci din angajaţi din Irak, în timpul weekendului.

Grupul Chevron are un proiect restrâns în Irak, unde ar fi trebuit să înceapă să producă 20.000 de barili de petrol pe zi, de la jumătatea acestui an. Activitatea la această exploatare continuă cu angajaţi locali şi cu expatriaţi care lucrează de la distanţă, potrivit unui purtător de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.